Ufak esnaf işletmelerinde , kapalı çarşılarda Yanmaz Fırça üretimi yapıldığını söyleyebiliriz. Ama sanayinin gelişmesiyle ve artan nüfusun gereksinimlarının çeşitlenmesiyle küçük esnafların bu mevzuda sönük kalmış olduğunı ifade edebiliriz. Bir esnafın çalışma hızına ve işyerinde çalıştırdığı çırak sayısına bakmış olduğumızda günde ortalama olarak 20-30 tane kadar Yanmaz Fırça üretebildiğini görmekteyiz. Fakat bunun aksine makinelerin ve gelişmiş teknolojinin imkanlarından faydalanan büyük çaplı firmaların günde ortalama bin ila bin beş yüz tane Yanmaz Fırça üretebildiğini görmekteyiz . Esnaflıktan başlayıp bu işi profesyonel hale getiren en önemli ustalardan birisi de Mustafa Karakaş ve ekibidir. Karkaş Fırın Küreği işletmesinde fırın küreğinin yanı sıra çeşitli ahşap ürünleri ve İstanbul Fırın Küreği yapılmakta ve satılmaktadır. Karakaş Fırın Küreği işletmesi, İstanbul Fırın Küreği ile birlikte Yanmaz Fırça üretimi işini de üstlenmiş durumdadır. Karakaş Fırın Küreğinden Türkiye’ye açılan bir pencere gözüyle bakabiliriz bu işletmeye. Karakaş Fırın Küreği işletmesi ahtapot şeklinde bir yapıya haizdir. İstanbul merkezlidir ve tüm Türkiyeye Kapıda Ödemeli kargo ile ürün gönderimi yapmaktadır.
Değinildiği üzere, Yanmaz Fırça ekmek imalatçık sektöründe, pasta yapım işlerinde ve kadınların fön işlerinde kullanılmaktadır. Ekmek imalatçısılık işlerinde kullanılması sebebiyle yanmaz fırçanın önemi daha büyük bir hale gelmektedir.